Завршни испит

Термин припреме завршног испита

Петак 12.30 h


 

Завршни испит

     Збирке задатака из математике за завршни испит у основном образовању и васпитању можете преузети кликом на следеће линкове:

Збирка за завршни испит 2015.

Збирка за завршни испит 2014.

     Уколико желите да погледате како су изгледали претходни тестови из математике, као и упутсва за оцењивање и спецификација теста то можете учинити кликом на следеће линкове:


 

 Платформа – Завршни испит

     Платформа Завршни испит садржи задатке из математике и српског језика намењене ученицима који се спремају за полагање завршног испита.

     Задаци су груписани по областима и нивоима и смештени су у базу података. Ученици имају могућност да испитују своје знање радећи самосталне пробне тестове завршног испита, као и да вежбају задатке из одређене области и са одређеног нивоа.

     Посебно прилагођени задаци пружају могућност ученицима обухваћеним инклузијом да користе ИКТ и унапреде своје знање.

     Платформа би требало да утиче на то да ученици савладају препреке које их спречавају да остваре самосталност и континуитет у раду.

Платформа – Завршни испит


 

Избор занимања – водич за основце

 

     Приликом одабира будуће средње школе и професије треба се детаљно информисати о врстама средњих школа и факултета, као и смерова који се у њима изучавају. За свако занимање су предвиђене одређене способности, особине личности и интересовања.

    За ученике који још увек нису донели одлуку чиме желе да се баве, добар извор информацијa је “Водич за избор занимања” који може да се нађе и на сајту Националне службе за запошљавање. Водич нуди детаљан опис свих занимања.

Цео текст:  http://www.nsz.gov.rs/live/trazite-posao/dok-trazite-posao/saveti/profesionalna_orijentacija__kako_odabrati_zanimanjez.cid272

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s